Hoe wijzig je de pincode van je simkaart?

Gepubliceerd op 31/07/2023 in Tech, tips & tricks

Kan jij de pincode van je Proximus-simkaart ook maar moeilijk onthouden? Geen probleem, verander hem gewoon! Hieronder lees je hoe je dat precies doet, zodat je altijd bereikbaar bent, zowel op het werk als thuis.

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart?

Je pincode vergeten of meermaals verkeerd ingeven kan erg nadelig zijn voor je bedrijf. Hierdoor wordt je simkaart namelijk geblokkeerd en ben je dus voor onbepaalde tijd onbereikbaar. Dit kan vooral stressvol zijn als je belangrijke afspraken hebt of een telefoontje van een klant verwacht.

Om dit te vermijden kan je dus best zo snel mogelijk je pincode veranderen naar eentje die je makkelijk kan onthouden. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Hieronder leggen we alles uit.

PIN-code vergeten?

Als je je pincode vergeten bent, zijn er een aantal oplossingen. Ten eerste vind je de code op de fysieke simkaart die je bij aankoop hebt gekregen. Daarnaast vind je je pincode ook terug op de bon of e-mail die je hebt ontvangen bij de aankoop van je simkaart via de Proximus-webshop. Tot slot kan je je pincode ook nog opvragen via de MyProximus-toepassing.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je pincode vergeten bent maar wel al gewijzigd had na de aankoop van je simkaart. In dat geval heb je geen andere keuze dan je simkaart opzettelijk te blokkeren. Dat doe je als volgt:

  • Voer drie keer de verkeerde pincode in.
  • Zodra je kaart geblokkeerd is, voer je de PUK-code in die je bij de aankoop van je kaart hebt gekregen om je SIM te deblokkeren.
  • Vervolgens kan je een nieuwe pincode kiezen.

Als je helaas ook je PUK-code kwijt bent, kan je deze altijd terugvinden. Ontdek hoe je dat doet door hier te klikken.

Je kent je pincode maar wil deze wijzigen?

Als je je pincode kent maar bang bent dat je hem vergeet, kan je de code op elk moment veranderen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een eenvoudige handeling uitvoeren in de telefoontoepassing op je iPhone of andere smartphone:

  • Open de telefoontoepassing en ga naar het toetsenbord waarmee je een telefoonnummer zou invoeren.
  • Typ de volgende combinatie: **04*je oude pincode*je nieuwe pincode*je nieuwe pincode# en druk op de gesprekstoets.
  • Een mogelijk concreet voorbeeld ziet er dan zo uit: **04*1234*1987*1987# en druk op de gesprekstoets om te bevestigen.

Je pincode wordt als bij toverslag gewijzigd. Nu hoef je hem alleen nog maar te onthouden, zodat je altijd bereikbaar bent, dag en nacht.


Om een Proximus-simkaart te bemachtigen, altijd bereikbaar te zijn en te surfen op het internet via je smartphone, is er Proximus Business Mobile! Je kan kiezen uit verschillende abonnementen, van 5 GB mobiele data tot 100% onbeperkt surfen, bellen en sms'en. Zo kan je jouw bedrijf altijd en overal beheren!

Ontdek Proximus Business Mobile nu!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar